Vridfönster – vitmålade i trä och aluminium

Vridfönster med praktisk 180° öppning

I våra fönsterserier Villa Standard och Villa Plus+ hittar du praktiska och fina vridfönster som går att få i en rad olika utföranden. Vridfönster har den egenskapen att de öppnas utåt och kan sedan vridas 180° runt så att du kan komma åt utsidan av fönstren. Det är mycket smidigt ifall du vill tvätta fönstren på utsidan. Såklart går även fönstren att öppna lite lätt ifall man bara vill vädra.

Vridfönster går att få med både synliga och dolda vridbeslag. De synliga vridbeslagen är väldigt diskreta men om man vill ha fönstret helt rent är det bättre att välja de dolda vridbeslagen.


vridfönster i trä och aluminium

Vridfönster från Villa Standard och Villa Plus+ till bra pris

Bland fönstren i serierna Villa Standard och Villa Plus+ kan du även finna vridfönster. Det betyder att rutorna och karmarna som sitter i våra vridfönster kan beställas med samma önskvärda egenskaper som de andra fönstren i samma serie.

Underhållsfria vridfönster i aluminium och mycket mer

Villa Standard erbjuder en del val i form av ytbeklädnad. Om du väljer att beställa från vår fabrik i Småland kan du välja mellan målat, laserat eller aluminiumbeklätt. Att ha ett aluminiumbeklätt fönster är mycket praktiskt då det nästan är underhållsfritt!

Även serien Villa Plus+ kan du välja både målat och aluminiumbeklätt som ytskikt. Här finns det även en hel del val att göra rörande glaset. Du kan få det med brandskydd eller med eco-glas. Utanpå det går det att välja ytterligare glasegenskaper. Om du vill att fönstret skall ha ett inbyggt insynsskydd så finns det hela tre olika varianter att välja mellan: cotswold, frostat och granit. Det går även att få glaset ännu tåligare, till exempel kan du välja att få två eller till och med alla tre glasen härdade. Vidare går det att få glaset smutsavvisande - för vem vill egentligen tvätta fönster?

Både i Villa Plus+ och Villa Standard kan du få dina fönster med olika typer av spröjs och fönsterposter.

Varför ska du välja våra vridfönster?

  • 10 års garanti mot eventuell kondens mellan fönsterglasen
  • 10 års funktionsgaranti på fönsrens beslag
  • 10 års garanti mot rötskador produkter som kommer färdigmålade från fabrik
  • 20 års garanti mot rötskador på aluminiumbeklädda produkter

Lagervaror - Redo för leverans nästa dag

Flera av våra vridfönster ingår i vårt snabbsortiment. Det innebär att om du beställer innan klockan 12:00 på en vardag så skickar vi nästa arbetsdag. Vi skickar fönster över hela Sverige och bor du i vårt närområde så kan du få ditt fönster till rätt leveransadress dagen efter att du beställt. Vad vi vet så är ingen lika snabb som oss när det kommer till leveranser!

Om du har några frågor rörande våra vridfönster eller vårt övriga sortiment är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

Vridfönster – frågor och svar

Här svarar vi på några vanliga frågor om vridfönster – en allt mer populär fönsterform tack vare att de är så lättskötta och säkra. Vill du veta mer om vridfönster eller våra övriga högkvalitativa produkter? Välkommen att kontakta oss så svarar vi på dina frågor så fort vi har möjlighet.

Vad är det bästa med vridfönster?

Den stora fördelen med denna fönstertyp är att de går att vrida runt i sin helhet i 180 grader, vilket gör fönsterputsningen till en dans eftersom du kan putsa fönstrets utsida när du är inomhus. Dessutom är ett vridfönster bättre balanserat jämfört med sidohängda fönster och de kärvar därför i princip aldrig. Många vridfönster har dessutom en inbyggd vädringsfunktion vilket gör det enklare att vädra. Du behöver alltså inte flytta på krukväxter och andra prydnader. Detta upplever många som en stor fördel, inte minst under sommarhalvåret.

Vridfönster kallas ibland vridbara fönster eller H-fönster. Den speciella funktionen att de kan vridas så att utsidan blir insidan gör att de är mer lättskötta än traditionella sidohängda fönster. Man kommer helt enkelt åt hörn och skrymslen som annars kan vara svåra att nå.

Hur öppnar man ett vridfönster?

Vridfönster är speciella på så sätt att handtagen sitter i mitten nedtill. När fönstret ska öppnas vrider du handtaget och skjuter sedan på utåt. Som en säkerhetsåtgärd ska det finnas en så kallad vädringsspärr för att fönstret ska vara lite svårare att öppna på vid gavel. När du sedan behöver öppna fönstret lossar du på spärren och skjuter på handtaget. Det finns två olika typer av vridbeslag på vridfönster. De kan vara raka eller ha ”led” som sitter i mitten på konstruktionen. Det kallas för att fönstret har rakt eller böjt vridbeslag.

Var passar ett vridfönster allra bäst?

Vridfönster passar egentligen på alla platser och våningar i ett huset, men de är perfekta på övervåningen och i hem där det bor barn. Ett vridfönster är barnsäkert i och med den tvåhandsfattning som krävs för att fönstret ska kunna öppnas. Att det går att vrida och putsa på ett enkelt och riskfritt sätt gör att fönstertypen är utmärkt högre upp i ett hus.

Vidare information om våra vridfönster

Våra vridfönster är tillverkade i Sverige och tillverkade i vitmålat trä (fingerskarvad och kvistfri impregnerad furu). U-värdet är på 1,1 och fönstret kommer med 10 års garanti. 3-glas med dubbel energi och varmkant. Karmdjup 105 millimeter. Ljudvärdet är på 31 decibel – ett mycket bra isolervärde.

Beställ vridfönster!