Gör din egen fönsterputs – en guide

Dags att putsa fönster? Om du vill ha rena och fina fönster utan ränder utan att använda miljöskadliga rengöringsmedel så hjälper vi dig med tipsen här. Vi bjuder helt enkelt på en snabb och praktisk guide till hur du gör din egen fönsterputs.

Att putsa fönster är kanske inte den roligaste aktivitet man kan tänka sig – men det måste ju ändå göras förr eller senare. Till slut blir det helt enkelt för smutsigt och solen kommer knappt in med sina strålar genom fönstren.

Hemmagjord miljövänlig fönsterputs – så gör du

  1. Fyll en sprayflaska till två femtedelar med ättiksprit. Om du inte har ättiksprit hemma kan du välja vanlig ättika och fylla upp flaskan lite mer.
  2. Droppa sedan i lite vanligt diskmedel och fyll upp resten av sprayflaskan med vanligt kranvatten.
  3. Skaka flaskan lätt så att det allt blandas ordentligt.
  4. Ett tips om du har riktigt skitiga och ingrodda fönster är att tillsätta två matskedar majsstärkelse i putsen. Det kan hjälpa mot tyngre smuts.

Nu har du din egen miljövänliga fönsterputs utan onödiga gifter och tillsatser – det är bara att sätta igång med jobbet.

Putsa fönster med diskmedel

Att använda diskmedel som fönsterputs har också många fördelar. Inte minst är det billigt då du bara behöver använda en så enkel vardagsprodukt och inte behöver köpa något utöver det vanliga. Dessutom minskar risken för de där trista ränderna på fönstren och du behöver heller inte andas in några starka fönsterputsmedel som kan innehålla en hel del kemikalier.

Dessutom gör diskmedlet att friktionen blir mindre, vilket gör att det blir lättare att använda gummiskrapan. Det går smidigare utan motstånd och arbetet går som en dans.

Används även av proffs

Många undrar om det verkligen fungerar med diskmedel? Varför finns det överhuvudtaget speciella medel för fönsterputs om det går lika bra med Yes eller något annat diskmedel?

Jo, det fungerar häpnadsväckande bra! Tänk bara på hur rena och klara dina glas blir av diskmedel. Faktum är att det fungerar så bra att även professionella fönsterputsare använder diskmedel i det dagliga arbetet. Ett par droppar diskmedel i ljummet vatten är en utmärkt fönsterputs.

Har du ingen fönsterskrapa? Dina fönster kan bli rena ändå. Börja med att spreja eller gnida in fönstret med mycket fönsterputs och gnugga med en blöt mikrofibertrasa. Torka slutligen fönstret med en en torr mikrofibertrasa.

Vi är experter på fönster!
16 Oct 2022